Bijzondere dorpen noord holland

 • Abonneren
 • Aandeel

De Rijp was een welvarend dorp van de zeventiende tot de negentiende eeuw hierna raakt de Rijp zijn directe verbinding met de Zuiderzee kwijt.

Westfries Museum in Hoorn.

En in de gerestaureerde kasteelruïne van Kasteel Duurstede, met een vierkante Donjon uit en Bourgondische toren, zie je nog iets van de bloeiende en rijke plaats die het lang geleden was. Het kleinste dorpje van het eiland is De Waal. Verken dit prachtige dorp vanaf het water en maak samen een mooie boottocht, rondvaart of ga kanoën!

Maak een mooie wandeling langs de molens of verken de omgeving per fiets. Laren Het dorp waar de serie Gooische Vrouwen opgenomen is, is zeker het bezoeken waard! Daarom zijn er in Alkmaar, Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Schagen, Den Helder, Bergen en vele andere plaatsen stadswandelingen gemaakt waarin alle leuke wetenswaardigheden en anekdotes staan opgetekend.

Orvelte Spakenburg Naarden Doesburg.

Vroeger werden deze wateren gebruikt om turf te vervoeren en stonden de huizen dus op eilandjes die alleen via een brug te bereiken waren, bijzondere dorpen noord holland. Desondanks is het authentieke karakter van Marken goed bewaard gebleven en hebben de bewoners veel tradities in ere gehouden. Orvelte noemt zichzelf namelijk een museumdorp. Tevens uitgeroepen tot beste winkelstad. Wandel door de haven en bekijk de authentieke houten huizen.

Veel van deze huizen zijn versierd met een deurkalf dat typisch is voor deze streek. Tegenwoordig is er slechts één enkel wandelpad voor de mensen die niet zo van water houden, maar de rest dobbert op het water. Een aantal hiervan horen bij de mooiste historische steden van Nederland die toeristen graag opzoeken.
 • Een prachtige omgeving met veel water, historische dorpjes en weilanden.
 • De leukste dorpen en steden. Verder bevindt zich in het historisch centrum het Gildehof, de daarbij gelegen Mosterdfabriek en het stadhuis, die ook het bezoeken waard zijn.

In dit prachtige oude dorpje is niet veel meer te vinden dan een paar prachtige huizen waarvan sommige op de rijksmonumentenlijst staan en kerk. Huis Verwolde Huis Verwolde te Laren is een paradijs voor liefhebbers van natuur- en cultuurschoon. Desondanks is het authentieke karakter van Marken goed bewaard gebleven en hebben de bewoners veel tradities in ere gehouden. Kustplaatsen in Noord-Holland. Wil je blijven slapen in Marken?

Ga eeuwen terug in de tijd in historische vestingstad Bourtange. Haarlem Lees meer.

Wij hebben voor jou een top 10 gemaakt van de mooiste kleinere stadjes van Nederland. Wil je blijven slapen in Edam. Dan bouwden ze deze buitenplaatsen.

Bezoek ook de Damster toren, de oorspronkelijke toren van de Nicolakerk en vind daar het echte stadsmuziekinstrument: het Damster Carillon. Delen van de deze parochiekerk zijn zelfs afkomstig uit de 14e eeuw, bijzondere dorpen noord holland. De Afsluitdijk verbindt Noord-Holland met Friesland.

Historische steden

Het eiland Texel behoort net als het voormalige eilanden Marken en Wieringen tot de provincie Noord-Holland. Historische Steden in Holland boven Amsterdam. Naarden ligt in het zuidoostelijke deel van de Provincie Noord-Holland. Bijna het gehele schiereiland heeft een beschermd stadsgezicht en er staan meerdere rijksmonumenten.

Giethoorn is misschien wel Nederlands grootste toeristische exportproduct. Waar ligt het schip. De Sint-Michalskerk is n van de belangrijkste bezienswaardigheden van Thorn, bijzondere dorpen noord holland. Je kunt bij de VVV een leuke rondwandeling halen van een uur. Westfries Museum Ontdek de rijkdom van de Gouden Eeuw in maar liefst 25 stijlkamers.

Elburg, gemeentelijke monumenten en een aantal oorlogsmonumenten, Karmel en Mooijeveld, maar in de ijsjeshouder. Westfries Museum in Hoorn.

De leukste dorpjes rondom Amsterdam

Bloemendaal, Noord-Holland. Rondje IJsselmeer op de fiets Historische vissersplaatsjes en mooie natuurgebieden; u ontdekt het op de fiets tijdens het rondje IJsselmeer. Sea Lodges Bloemendaal is een uniek vakantiepark, gelegen in de duinen van de bruisende badplaats Bloemendaal aan Zee. Dit theehuisje werd in het begin van de negentiende eeuw nog bezocht door Napoleon Bonaparte.

Haarlem heeft verschillende kleine straatjes met bijzondere boetiekjes en unieke winkels. Als je in Appingedam op ontdekkingstocht uit wil kan je dit het beste op het water doen.

Sea Lodges Bloemendaal. De Haarlemmermeer is aantrekkelijk dankzij de vele natuur en de Cruquius, waaronder 28 rijksmonumenten, bijzondere dorpen noord holland. Bijzondere dorpen noord holland dorp met een rijke geschiedenis die je terugziet in de oude gebouwen, water en nog eens water. Museum Slag om Somme in Schagen.

Water, het grootste stoomgemaal ter wereld. Vlakbij Amsterdam en Alkmaar ligt het mooie 17e-eeuwse dorpje De Rijp in het hart van de Eilandspolder!

Holland.com werkt samen met:

Maar ook kunt u hier heerlijk genieten aan de kust in een van de vele leuke badplaatsen. Maak een mooie wandeling langs de molens of verken de omgeving per fiets. Want op het eerste gezicht lijkt dit een gewoon Drents dorp, maar schijn bedriegt. Schokland Bezoek dit voormalige eiland in Flevoland en ontdek de vele monumenten en archeologische schatten.

Om de hoogte van de belasting te beperken, metselde men de ramen dicht en werden de huizen wit gekalkt. Noord-Holland Tour Lees meer. In het Museum de Heksenwaag  kun je ervaren hoe dit er in die tijd aan toe ging. Het dorp staat in heel Nederland en daarbuiten bekend om zijn palingsound maar ook om zijn typische klederdracht, de vissersbootjes en de voetbalclub FC Volendam, bijzondere dorpen noord holland.

 • Rahel 08.10.2019 17:31

  Oude houten huisjes, waar men nog de was buiten droogt en smalle steegjes.

 • Asja 09.10.2019 03:10

  Het oude centrum van het dorp is ondanks een aantal grote branden in de zeventiende eeuw erg goed bewaard gebleven. Om de hoogte van de belasting te beperken, metselde men de ramen dicht en werden de huizen wit gekalkt.

 • Jacomijntje 11.10.2019 14:04

  Sea Lodges Bloemendaal Sea Lodges Bloemendaal is een uniek vakantiepark, gelegen in de duinen van de bruisende badplaats Bloemendaal aan Zee.