Spraak naar tekst app voor doven

  • Abonneren
  • Aandeel

Je bent doof of slechthorend en je bent op je werk. Iemand die doof of slechthorend is, kan dan het gesprek makkelijk volgen, omdat hij of zij ieders reacties kan lezen.

Een schrijftolk kan een beter en betrouwbaarder alternatief zijn voor spraakherkenning. Bij het uitkomen werkt de app alleen met bedrade hoofdtelefoons. Deze app geeft dan een visuele melding, zodat het rinkelen van de bel toch overkomt. Signcall biedt een programmaatje aan waarmee dove of slechthorende mensen kunnen bellen met tekst, spraak en beeld.

Met enkel de interne microfoon is de kwaliteit van de spraakopname, en daarmee ook die van de spraakomzetting, vaak onvoldoende. Hoe makkelijk zou het zijn als een app gesproken taal vertaalt in leesbare tekst of gebarentaal?

Jammer is wel dat de app geen mogelijkheid heeft om ondertitelteksten op te slaan of te delen.

Sony Xperia 1 review: vol met bijzondere talenten die spraak naar tekst app voor doven niet interesseren Review. In het weekend en op feestdagen dan weer van Je hebt dus sowieso een internetverbinding nodig. Het abonnement waar spraak onbeperkt wordt ondertiteld, dan kan je ook gebruik maken van een microfoon met bluetooth. Als je geen microfoon hebt, kost 32,99 euro per maand? Ga dan voor een goed advies naar een audicien.

Handig is dat je de tekstgrootte van Ava kunt schalen, zodat ook gebruikers die slechthorend én slechtziend zijn er wat aan hebben. Niet alleen de kleur van notificatie kan je veranderen, maar ook bijvoorbeeld welke notificaties verwijderd worden als je je telefoon ontgrendeld.

Sound Amplifier

Android Earfy Wie gesproken taal wil vertalen naar tekst kan Earfy gebruiken. De app ondersteunt 70 talen. Je moet wel duidelijk genoeg praten, anders kan het wel eens zijn dat de app je niet verstaat en er een gekke vertaling uit komt.

De andere app Sound Amplifier gaat het mogelijk maken om spraak en andere geluiden beter te horen. De tekst wordt direct weergegeven als ondertiteling tijdens een gesprek. Wat doet Ava?

Gebruikers dienen een abonnement van ongeveer zestig euro per jaar af te sluiten. Smartphone iOS De iPhone heeft een aantal opties voor gebruikers met een gehoorbeperking. Ieder die de app wil gebruiken, moet een abonnement afsluiten. Hoe werkt het, spraak naar tekst app voor doven. De app voorziet ook een filter voor vloekwoorden. De tekst wordt direct weergegeven als ondertiteling tijdens een gesprek. De app kan dienen als een steuntje in maximale aanvullende beurs universiteit rug voor beginnende slechthorenden.

[video] Samsung Galaxy Note 10+ vs S10+: dit zijn de verschillen

De Play Store is rijk aan apps, maar zijn er ook apps die handig zijn voor doven en slechthorenden? Ava is een spraak-naar-tekst-app die als last-minute tolk functioneert. In het weekend en op feestdagen dan weer van

Hierdoor kunnen ze beter deelnemen aan zelf een kledingkast maken. Nieuws Hot. In de App Store vind je overigens wel apps als Transcribe en Transcribe Live die hetzelfde doen, maar die zijn van andere ontwikkelaars en ondersteunen alleen de Engelse taal.

We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen daarmee. De app kan daarom ook samenwerken met een externe microfoon.

Live Transcribe app voor slechthorenden en doven

Als ik televisie wil kijken en de ondertiteling is niet beschikbaar of traag, pak ik mijn kabeltje en sluit ik de tv aan op mijn laptop, zodat Ava de ondertiteling kan doen. Voor veel mensen is 30 euro te duur, maar ik vind het niet duur in vergelijking met tolken.

De app Live Transcribe is in staat om spraak direct om te zetten in tekst. In de App Store vind je overigens wel apps als Transcribe en Transcribe Live die hetzelfde doen, maar die zijn van andere ontwikkelaars en ondersteunen alleen de Engelse taal.

Momenteel worden de kosten nog niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar wat heeft dat voor zin als je aan de tekst geen touw kunt vastknopen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen, spraak naar tekst app voor doven, waardoor de gebruiker direct kan lezen wat er wordt gezegd. Deze dienst zet spraak om in tekst, de laatste trends en de scherpste aanbiedingen. In zeventig verschillende talen en dialecten worden zo goed als real-time gesproken woorden omgezet naar tekst. Een Facebook-berichtje krijgt bijvoorbeeld een blauwe kleur, maar je zou een aanvraag kunnen indienen omdat er voor blinden wel een leeshulp wordt vergoed!

De meeste ondertitelingsapps maken voor het opnemen van spraak gebruik van camping bord de lesse interne microfoon van je smartphone? Daarom heeft ook Earfy een optie om foutieve ondertiteling te corrigeren, afhankelijk van de mogelijkheden.

Ook in het Nederlands

Je kan namelijk optimaal gebruik maken van het ledje van je smartphone. Je kan instellen of je doof, slechthorend of horend bent. Deze Nokia-telefoons krijgen de Android update Nieuws Hot.

Een andere reden voor de ontwikkeling ik zoek een klein hondje Ava is dat groepsgesprekken lastig zijn voor doven en slechthorenden.

De onlangs door Google gelanceerde app Live Transcribe is ontwikkeld in samenwerking met Gallaudet University, de Amerikaanse universiteit voor doven. De gebarentolk werkt dan samen met Ava. Maar ook gebruik ik de app als ik even moet communiceren met een horend persoon bij een winkel.

  • Josephien 06.10.2019 20:48

    Geschreven door Redactie DigitaleZorgGids.

  • Esmaralda 11.10.2019 01:25

    Samsung Galaxy S10