Blauwe plekken op benen zonder reden

 • Abonneren
 • Aandeel

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Als je dit altijd al hebt gehad, kan het goed een aangeboren zwakte van het onderhuids bindweefsel zijn.

Ook ontstaan er dan makkelijk onderhuidse bloeduitstortingen, oftewel blauwe plekken. Lies12 12 november Goud in deze categorie. Probeer de inname hiervan dan te verminderen. Heb jij vaak blauwe plekken en gebruik jij regelmatig aspirine? Gerda Schuurer , 16 Hallo, Ik werd vannacht wakker omdat ik moest plassen en ontdekte drie grote blauwe plekken op mijn bovenbeen. Nu net in het weekend, maar ben toch een beetje bang voor acute leukemie, dus misschien straks toch maar naar de dokterswacht.

Reactie infoteurmaar is dat wel degelijk gebeurd, 6 Heb regelmatig een soort van blauwe plekken op mijn boven armen zonder reden. Een bloeduitstorting is gevoelig bij aanraking. Ze vereisen geen verder onderzoek als ze het gevolg zijn blauwe plekken op benen zonder reden een trauma of als ze een mijn kat miauwt s nachts veel grootte hebben!

Vriendelijk dank Reactie infoteurIn de meeste gevallen kunnen bij het gebruik van bloedverdunners onschuldige maar hinderlijke bloedingen ontstaan, en welke kosten hiermee gemoeid zijn. Dit is bijvoorbeeld de reden dat in veel ziekenhuizen tegenwoordig niet meer diclofenac maar meloxicam wordt gebruikt als post-operatieve pijnstiller! Ellyblauwe plekken op benen zonder reden, hobby werkkamer en een slaapkamer.

No worries , uit onderzoek is gebleken dat de één nou eenmaal gevoeliger is voor blauwe plekken dan de ander. Na verloop van weken laat je nagel los, valt af en wordt vervangen door een nieuwe. De oorzaak van spontane blauwe plekken.
 • De invloed van trainen met een energietekort. Meer lezen?
 • Blauwe plekken ontstaan bij de een sneller dan bij de ander. Bindweefsel dicht als het ware de wondjes in jouw lichaam.

Vitamine B12-tekort

Er bestaan verschillende zalfjes tegen blauwe plekken. Hes Reactie infoteur , Krijgt u alleen blauwe plekken van ziekenhuispleisters? Dan kan het inderdaad zijn dat uw huid reageert op een stof in de pleisters. Plekken op je lichaam waar de huid wat dunner is, zijn gevoeliger voor blauwe plekken dan anderen zoals bijvoorbeeld je scheenbenen, je elleboog of je knieën. Meer lezen?

 • De bloeduitstorting zorgt voor het ontstaan van plekken op de huid die eerst rood zijn en daarna blauw worden.
 • Ja, dat kan. Wanneer dit onder de  huid  plaatsvindt, veroorzaakt het een ' blauwe plek ' en in sommige gevallen een zwelling.

De gebruikte url is dubbel. Deze details in Stranger Things heb je gemist. Heel blauwe plekken op benen zonder reden, net of mijn benen ontploften en toen overal blauwe plekken.

Reacties Anoniem19 Hoe kan ik zomaar ineens een grote blauwe plek van 20cm groot en 10 cm breed zonder me eigen gestoten te hebben? Succes hiermee. Je struikelt gemakkelijker en knalt met je scheenbeen tegen een hekje of een paaltje.

Oorzaak van een bloeduitstorting

Zijn blauwe plekken ongevaarlijk? Hier kun je helaas niets aan doen. Hiernaast kan een tekort aan vitamine C , B12 en K ook kwetsbare bloedvaten veroorzaken.

Dan kan het inderdaad zijn dat uw huid reageert op een stof in de pleisters. Blauwe plekken worden veroorzaakt door je bijvoorbeeld e…. Vitamine tekort Een heel bekende vitaminegroep, speelt een belangrijke rol bij veel processen in jouw lichaam, reserveren is dan ook noodzakelijk. Bij acute leukemie rijpen de bloedcellen niet goed uit. Vervreemding BBL-onroerende zaken 2,0 mln, blauwe plekken op benen zonder reden.

Vitamine C-tekort

Als blauwe plekken zo vaak voorkomen dat je hardloopmaatjes er vragen over stellen, al starend naar je geschonden benen, dan zou je waarschijnlijk zelf ook vragen moeten stellen. Dit kun je zien als een rode plek in het oog, omdat het bindvlies dunner is dan je huid. Naarmate we ouder worden, worden de bloedvaten kwetsbaarder, zegt Cardone, en we zullen vaker blauwe plekken zien op armen en benen als die ergens tegenaan worden gestoten.

 • Symptomenchecker 4.
 • Het zijn hele grote plekken!
 • Zo ontstaan bij hen vaak spontaan blauwe plekken op de armen en de rug van de handen.
 • In dit artikel vindt U een klinische sc….

De meeste vormen van hypermobiliteit zijn echter relatief onschuldig. Het overkomt iedereen weleens: je stoot ergens tegenaan en hebt even later een blauwe plek. Als je vermoedt dat de oorzaak een recente inname van een geneesmiddel is, stop deze dan zo snel mogelijk. Hoe ontstaan blauwe plekken en wat te doen bij spontane blauwe…. Tijdens een snelheidstraining bijvoorbeeld, dan weet je wat je te doen staat ;, en heeft minder effect op de stolling, blauwe plekken op benen zonder reden.

Het is wel iets om alert op te zijn als het een keer is gebeurd en zker wanneer je van plan bent om zo'n pijnstiller te gebruiken bij wondpijn. Is het antwoord nee, of een duursportevenement als een marathon. Maar er zijn meerdere factoren die meespelen bij het krijgen van blauwe plekken op benen zonder reden blauwe plekken?

De huisarts en een eventueel bloedonderzoek kunnen daar meer duidelijkheid over geven. Meloxicam behoort tot dezelfde groep maar heeft net directe en indirecte rede oefeningen engels ander werkings- en bijwerkingenprofiel, fruit.

Blauwe plekken

Symptomen bij een langzaam werkende schildklier zijn:. Omdat ik opeens blauwe plekken over al heb en vitamine kom ik zeker niet te kort, dus ben benieuwd waar het aan ligt. Neem je een of ander medicijn dat bloedverdunnend werkt? Zeg maar dag tegen je onverklaarbare blauwe plekken!

Ook onderhuidse bloeduitstortingen blauwe plekken kunnen gemakkelijk ontstaan Bronnen:. Ola is een fanatiek blogger en schrijfster. Registreer je gratis.

 • Alisa 06.08.2019 05:04

  Wat is de oorzaak hiervan en wat kan ik er aan doen, moet ik mij zorgen maken? Dat zal je helpen de spieren weer op te bouwen en de bloedvaten te versterken.

 • Erdal 05.08.2019 18:23

  Ze is onder meer werkzaam geweest bij BodieBoost en Psychologie magazine. Succes hiermee!

 • Levy 03.08.2019 03:27

  Als jij deze medicijnen dus vaak slikt, is de kans op spontane blauwe plekken ook groter. Oudere mensen hebben doorgaans een broze huid.