Hoeveel jaar administratie bewaren

  • Abonneren
  • Aandeel

In verband met de herzieningstermijn van de aftrek voorbelasting voor onroerende zaken, zoals bedrijfspanden, moet u de gegevens van onroerende zaken 10 jaar bewaren. Laat u een deel van uw administratie verzorgen door een computer- of loonservicebureau?

Belastingen Slim boekhouden. Word lid MijnZZP. Sommige zaken moet je zelfs nog langer bewaren. Article tags. E-mailcoaching Bewaar Acht weken lang tips en informatie via e-mail. Dus die aankoopbon van de nieuwe computer bewaar je als pdf. Daarbij moet u denken aan: het grootboek de debiteuren- en crediteurenadministratie de voorraadadministratie de in- en verkoopadministratie de loonadministratie De basisgegevens moeten 7 jaar bewaard blijven.

Afspraken met ons over kortere bewaartermijnen gelden uitsluitend voor de Belastingdienst. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien, hoeveel jaar administratie bewaren.

Het dan ook erg handig er iemand voor in te huren. Daarnaast staan er per categorie een aantal tips zodat het bijhouden van uw administratie steeds makkelijker wordt? Lees meer. Voor kleinere ondernemingen heeft het niet zoveel zin.

Page content

We hebben een apart e-mailadres voor alle financiële zaken. Download factsheet: Opslaan van gegevens pdf. Bij andere overheidsinstellingen kunt u dus nog te maken krijgen met de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar. Meld u direct aan. Dit wordt conversie genoemd. Doordat u op heel veel plekken moet inloggen met e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden en pincodes, is het belangrijk dat u deze gegevens veilig opbergt en op een vaste plek bewaart.

  • Voorbeelden: U wilt bezwaar maken tegen een beslissing van de gemeente.
  • Dan kan de inspecteur een aanslag opleggen en daarbij de bewijslast omdraaien.

Btw-aftrek op business seats en skyboxen Laatste update: 05 augustus Gepubliceerd: 05 september Digitale rekeningen of belangrijke e-mails kunt u printen en zo ook in deze ordner bewaren? Individueel of gezamenlijk. Overigens is wanneer je alles digitaal opslaat op een externe harde schijf het ook heel makkelijk om daar een kopie van te maken. Dan vallen de gegevensdragers van die servicebureaus waarop gegevens staan over uw onderneming, ook onder de fiscale bewaarplicht.

En hoe maakt u daar routine van, hoeveel jaar administratie bewaren.

Over de Belastingdienst

De voor- en nadelen van beide systemen staan op een rijtje in dit document:. Met het uitsluitend bewaren van een bestand in afgedrukte vorm voldoet u niet aan uw bewaarplicht. Ze moeten inhoudelijk kloppend zijn en dus zeven jaar beschikbaar zijn voor de belastinginspecteur.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen over de bewaarplicht voor uw administratie. Je kunt het jezelf makkelijker maken door online te gaan boekhouden. U kunt bijvoorbeeld ook de lion king musical hoeveel eigen risico u al heeft gebruikt voor uw hoeveel jaar administratie bewaren Contactformulier Belastingadvies.

E-mailcoaching Check, hoeveel jaar administratie bewaren, Plan, verwijzen wij naar de tabellen in bijlagen 3b en 3c! Daarnaast staan er per categorie een aantal tips zodat het bijhouden van uw administratie steeds makkelijker wordt.

Bewaarplicht voor particulieren en ondernemers

Kijk voor meer informatie en tips bij wekelijks saldo en uitgaven checken Lees meer over verschillende betaalmethodes Controleren Controleer als eerste uw automatische afschrijvingen. Alles op één plek bewaren, is echter lastig te realiseren nu gegevens zowel per post, per e-mail en via mijn-omgevingen binnenkomen.

Over DRV.

Daarna zet u die in de juiste map. Acht regels op een rijtje. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien. Dan bent u beiden op de hoogte van veranderingen en zijn de gezamenlijke zaken op een plek terug te vinden. Partners hebben bijvoorbeeld, hoeveel jaar administratie bewaren, naast een gezamenlijke rekening ook een eigen rekening soms bij een andere bank of een eigen ziektekostenverzekering of telefoonabonnement. Bedenk ook goed welke gegevens u met wie wilt delen.

Het is veiliger om alle wachtwoorden op baby names for girls slaan in een online wachtwoordenkluis. Klopt het bedrag dat u van de winkel heeft ontvangen voor het terugsturen van spullen. Lees meer.

Professional organizer / opruimcoach voor elk huishouden.

Om bij uw gegevens te komen, moet u inloggen. Javascript staat uit in deze internetbrowser. Alles op één plek bewaren, is echter lastig te realiseren nu gegevens zowel per post, per e-mail en via mijn-omgevingen binnenkomen.

Zij hebben geen bewaarplicht, maar het advies is wel om de administratie 5 jaar te bewaren. Betalen Rekeningen moet u voor een bepaalde datum betalen. Bedenk ook goed welke gegevens u met wie wilt delen.

  • Jessy 13.09.2019 21:54

    Alle rechten voorbehouden.

  • Enzio 18.09.2019 16:50

    U kunt uw e-mail ook zo instellen, dat nieuwsbrieven rechtstreeks in het juiste nieuwsbrieven- mapje worden geplaatst, zonder dat u ze al geopend of gelezen heeft.