Wanneer is studenten ov niet geldig vakantie

 • Abonneren
 • Aandeel

Naast de vakanties kennen we ook de feestdagen , waarin aparte regels gelden voor het gebruik van je OV-chipkaart. Heb je een weekendabonnement?

Of je studenten OV-chipkaart geldig is in de vakantie en feestdagen is afhankelijk van de vraag of je een week of een weekend studenten OV-chipkaart hebt. Heb je een weekabonnement , dan kan je niet gratis reizen in de vakantie met je week OV studentenkaart.

Ben je nog op zoek naar een vakantie? Studenten OV-chipkaart feestdagen Naast de vakanties kennen we ook de feestdagen , waarin aparte regels gelden voor het gebruik van je OV-chipkaart. Studenten OV vakantie Is je studenten OV geldig in de vakantie en kan je gratis reizen in de vakantie?

In dat geval kan je de laatste periode van je studie geen gebruikmaken van de studenten week OV. Op de OV-chipkaart kalender kan je ook goed zien of je weekend studenten OV-chipkaart geldig is.

Skip to primary navigation Skip to content Skip to primary sidebar Skip to footer Je bent hier: Treindeal. In welke vakantie kan je gratis reizen met de trein. Weten jullie hoe dit zit. Hoe de regels verschillen voor week en weekend OV studentenkaart lees je hieronder.

DUO heeft vastgesteld wanneer de ov-chipkaart voor studenten geldig is.

Is mijn weekend studenten OV geldig? Voor studenten met een weekabonnement is de ov-chipkaart niet geldig tussen 16 juli tot 0.
 • Houd er dus rekening mee dat je op doordeweekse feestdagen genoeg saldo op je OV hebt staan.
 • Kijk dan naar de rechterkant van de website.

Wil je snel erachter komen of je studenten OV-chipkaart geldig is? Daarnaast is het mogelijk om de anonieme OV-chipkaart te delen onder bijvoorbeeld familie of vrienden. Hiervoor reist hij dus dagelijks met de trein. Als je recht hebt op studiefinanciering, kun je gratis of met korting reizen met de studenten ov-chipkaart. Afhankelijk van het soort studenten OV dat je hebt kan je doordeweeks of in het weekend vrij reizen. Dan zie je een oogopslag wanneer jouw ov-chipkaart geldig is.

Wees daarom zorgvuldig en controleer altijd de informatie.

 • Je krijgt automatisch een weekabonnement. Om erachter te komen of je studenten OV geldig is of niet dien je te kijken naar een aantal zaken.
 • Je wilt natuurlijk een dagje naar het strand, een middagje shoppen of naar een festival. In de vakantie wil je natuurlijk naar festivals toe of lekker kunnen treinen door Nederland om je zuurverdiende vakantie te vieren.

De studenten ov-chipkaart is echter niet altijd geldig. Zoals de naam al doet vermoeden staat de persoonlijke OV-chipkaart op naam. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu? DUO heeft vastgesteld wanneer de ov-chipkaart voor studenten geldig is. Er is in het open…?

Plan je reis

Vakantie boeken? Dat is dan ook meteen een groot voordeel van een weekend kaart. M vr gr Maaike. Is mijn weekend studenten OV geldig?

Op de OV-chipkaart kalender kan je ook goed zien of je weekend studenten OV-chipkaart geldig is. Je studenten Weekend OV is namelijk geldig op feestdagen. Aan de rechterkant van deze website zie je wanneer de feestdagen en de vakanties plaatsvinden. Ben je nog op zoek naar een vakantie. Heb je een Weekabonnement, dan kan je niet gratis met de trein tijdens de vakanties.

Week-ov of weekend-ov

Dit geldt echter alleen in de weekenden. Mocht je dit -om wat voor reden dan ook- vergeten te doen, dan kan NS extra kosten in rekening brengen. De kosten dien je in dat geval zelf te betalen.

 • Heeft zij recht op een studentenkortingskaart?
 • Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
 • Overslaan en naar de algemene inhoud gaan.
 • OV-chipkaart kalender legenda Waar staan de kleuren in de OV-chipkaart kalender voor?

De onderstaande informatie komt van de website van DUO, wanneer is studenten ov niet geldig vakantie. M vr gr Maaike. Dus wintersport frankrijk incl skipas reist alleen gratis in het weekend. Deze week is echter al de introductie. Het is echter niet mogelijk om een abonnement op deze chipkaart te laden.

Of je gratis kunt reizen met je OV studentenkaart in de vakantie ligt namelijk aan het abonnement dat je gebruikt. Je krijgt automatisch een weekabonnement. Aan de rechterkant van deze website zie je wanneer de feestdagen en de vakanties plaatsvinden.

Wisselen weekabonnement en weekendabonnement

Een veel gestelde vraag is of de OV-chipkaart ook in de vakantie gebruikt kan worden om gratis te reizen. Voor de studenten OV-chipkaart valt de vakantie tussen 16 juli om 4. Ov-chipkaart studenten: wanneer geldig?

Deze is nu weer op de homepage te vinden. De kalender was even van de site afgehaald, i. De onderstaande informatie komt van de website van DUO.

 • Torsten 07.10.2019 13:57

  Heb je een weekendabonnement? Houd er dus rekening mee dat je je OV moet opladen.