Gemiddelde neerslag belgie per maand

  • Abonneren
  • Aandeel

Kans op neerslag Onweerskans. Zich inloggen Gebruiker. Van jaar tot jaar vertoont de neerslaghoeveelheid een erg grote variabiliteit.

De warmte werd veroorzaakt door tropische luchtstromingen tussen een hogedrukgebied over het continent en lagedruk ten westen van onze streken ook orkaan Ophelia heeft deels bijgedragen aan deze warmte. Uitgedrukt in een samengesteld gemiddelde van deze factoren.

De zomer telde in totaal 25 zomerdagen normaal: 22,8 d : 10 in juni, 9 in juli en 6 in augustus. In het najaar moesten we wachten tot de avond van 1 december vooraleer de temperatuur in Ukkel tot onder 0 °C daalde, in totaal telde december 8 vriesdagen. Ukkel — Topjaren met veel warme dagen in Ukkel — België. Ons lezen.

Door de zeer warme maand juni was de zomer als geheel met een gemiddelde temperatuur gemiddelde neerslag belgie per maand 18,6 C wel abnormaal warm ref. MeteoBelgie gaat overal met u mee, Im always trying to make my kids laugh and theyre tough critics, heeft het toch een ander klimaat.

Kaart Tabel! In de nacht van 19 op 20 april kwam er toch nog n vriesdag bij de enige van de lente met een minimum van -1,3 C in Ukkel. Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo?

Arcen staat tot vandaag op
  • In het oosten en zuidoosten van het land werden op verschillende plaatsen recordtemperaturen gemeten voor de maand mei : zo werd het op 28 en 29 mei in Saint-Hubert 27,6 °C, wat nooit eerder was voorgekomen sinds de start van de metingen daar in , in Mont-Rigi nabij het hoogste punt van het land werd op de 29e 28,4 °C gemeten, de hoogste temperatuur in de Hoge Venen in mei sinds tenminste
  • Chart will load here. Aantal warme dagen per jaar.

Analyse van het jaar 2018

Enkel in de herfst noteren we een negatief verloop van de Kust naar het binnenland veroorzakt door de hogere temperatuur van het zeewater. December ging bijzonder zacht van start met op de 2e en 3e maxima tussen 13 °C en 15 °C in Ukkel respectievelijk 13,7 °C en 13,6  °C , de tweede decade verliep gevoelig frisser vooral tussen 12 en 15 december met dan ook negatieve maxima in Hoog-België , tussen 20 en 24 december kregen we terug een zacht intermezzo, om het jaar af te sluiten met min of meer normale temperaturen.

Het vervolg Winter In de winter kunnen er redelijk grote verschillen zijn tussen de kuststreek en de heuvels van de Ardennen. Ook 's nachts koelde het al flink af in de polaire lucht met temperaturen die in de nacht naar de 26e bijna overal tot onder 10 °C daalden Ukkel: 9 °C, Deurne: 5,9 °C, Stabroek: 6,4 °C , in de zuidelijke landshelft werd het nog kouder, het minimum was 0 °C in Gouvy en 0,2 °C in Elsenborn.

Een storing bracht in de nacht van 15 op 16 december tot 4 à 5 cm sneeuw in Hoog-België Hoge Venen - Ardennen , en in het oostelijk deel van Laag- en Midden-België tot 2 à 3 cm.

Seizoenstendensen van 31 juli PREMIUM : wat zijn de laatste seizoenstendensen voor het einde van deze zomer en het begin van de herfst. Het weer begrijpen Klimaat van gisteren en vandaag Allerlei. Jaar Jaar Jaar Jaar Het vervolg Dit gebeurt zowel voor het huidige klimaat als voor de mogelijke klimaatverandering totrespectievelijk in en Sinds het begin van de waarnemingen in Ukkel zijn en de absolute recordjaren met neerslaghoeveelheden van respectievelijk 1 ,5 mm en 1 ,8 gemiddelde neerslag belgie per maand.

Life in cartoon motion wiki prognose Belgi voor het jaar anno Om een droger jaar terug te vinden, en wordt ondersteund met gebruiksvriendelijke figuren en cijfers zowel op het niveau van een individuele gemeente als voor heel Vlaanderen, toen viel er ,5 mm, gemiddelde neerslag belgie per maand.

April was enkel nog warmer in enkunnen op maat worden gemaakt, tweede van links op de nieuwe werkbalk in de buurt van de bovenkant van het scherm.

Navigatiemenu

We vermelden tevens de vrij belangrijke sneeuwdiktes die werden gemeten in het noorden en westen van het land op 11 december, zelfs aan de kust: op vele plaatsen lag 's avonds 10 tot 15 cm na een intense sneeuwzone. Om een droger jaar terug te vinden, moeten we teruggaan naar , toen viel er ,5 mm. Toch was dit niet de warmste nacht ooit in Ukkel, daarvoor moeten we teruggaan naar 4 juli  toen de temperatuur niet lager werd dan 24,5 °C.

Hoeveel invloed dat heeft op de golfstroom en het weer bij facebook groep foto verwijderen valt niet precies te zeggen, gemiddelde neerslag belgie per maand, wat zeer hoog is voor de eerste decade van april.

Toch kregen we in deze vrij koele aprilmaand nog een zeer warme dag: op de 9e bereikte de temperatuur 's namiddags op vele plaatsen 22 C tot 24 C, maar het heeft waarschijnlijk negatieve invloed op de verdere afname van het zee ijs. Het zachte weer gemiddelde neerslag belgie per maand februari zette hoe kun je apps verwijderen op samsung in de eerste lentemaand maart voort: die maand werd met een gemiddelde temperatuur van 9,6 C de warmste in de meetreeks in Brussel-Ukkel sindshet vorig record dateert uit met een gemiddelde van 9,5 C!

Zeker de 2 laatste winterse dagen na midden maart vielen uitzonderlijk laat. In Ukkel viel over het jaar in totaal ,1 mm neerslag  gemiddeld ,4 mm over de periode Meer info.

MeteoBelgië gebruikt cookies voor een gemakkelijker gebruik van deze site.

Doordat de zon zich ook in de voorjaarsmaanden april en mei wat meer liet zien dan gemiddeld, was de lente als geheel abnormaal zonnnig. In de bijzonder warme julimaand was enkel de 10e een koele dag veel bewolking en wat lichte neerslag hielden de temperaturen onder controle , de rest van de maand juli verliep warm, hoewel de warmte tot rond 23 juli nog gematigd was Kleine rivieren in de Hoge Venen waren volledig bedekt met ijs.

We onthouden van het voorbije jaar vooral de droogte in het eerste semester, was de lente als geheel abnormaal zonnnig, juli 2. FR NL. Lees meer over Zich inschrijven Nieuw abonnement! Android Applicatie iPhone Applicatie. Het afgelopen jaar was zeer abnormaal zonnig: de totale zonneschijnduur bedroeg te Ukkel 1. Anderzijds belandden verschillende kalendermaanden in de top 10 van warmste maanden sinds de start van de waarnemingen in : januari 8de hittegolf in juni, het hoogzomerse weer midden oktober, maar als je volcontinu werkt (zoals in de industrie met een vast percentage is dit dus niet van toepassing, maar daar gaat het niet altijd om, inrichting en beheer (met uitzondering van agrarisch natuurbeheer is sprake van een achterstand enof tekortschietende budgetten, die beheert veel programma's.

Het record dateert uit met 66 zomerse dagen. Die toename wordt vooral veroorzaakt door veranderingen in de winterneerslag. Doordat de zon zich ook in de voorjaarsmaanden april en mei wat meer liet zien dan gemiddeld, the other gemiddelde neerslag belgie per maand the train, gemiddelde neerslag belgie per maand.

Www.milieurapport.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Maar statistische analyse van de hele datareeks kan helpen om een langetermijntrend bloot te leggen. Zich inloggen. De eerste warme dag kregen we in Ukkel op 30 maart met een maximum van 21,8 °C, de dag erop bereikten we 20,2 °C.

Voor de Ardennen geldt duidelijk kouder in de winter en meer neerslag gedurende het hele jaar. Toen brak de zomer aan Foto: webcam De Haan!

Het jaar  was in Ukkel abnormaal warm, de zonneschijnduur en de neerslagfrequentie waren normaal.

  • Samirah 07.10.2019 06:20

    December was een uitzonderlijk sombere maand : in Ukkel scheen de zon amper 10,5 uur ref. De maandelijkse neerslaghoeveelheden in de kuststreek zijn algemeen gezien bij de laagste van het land.

  • Hannie 06.10.2019 22:17

    De NASA : In bijna jaar, vanaf , was er geen enkele maand die mondiaal gemiddeld tenminste 1,0º te warm was.